نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایبِنا، فرهاد دژپسند ظهر امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره اقدامات انجام شده برای کاهش قیمت ها، گفت: طبیعتا باید نظام نظارت بر بازار سازماندهی می شد که خوشبختانه وزارت صنعت این کار را انجام داد و امیدوار هستیم که در آینده نزدیک، این موضوع اثر خود را بگذارد.

وی افزود: اگر دقت کرده باشید، در دو هفته اخیر آثار اقدامات وزارت صنعت را در برخی از گروه های کالایی دیده اید. البته در مرحله اول باید افزایش قیمت ها کنترل می شد که این اتفاق افتاده است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه باید با دقت، حساسیت و اعمال مدیریت بیشتر مانع از افزایش قیمت ها شویم، گفت: بعد از جلوگیری از افزایش قیمت ها، باید به سمت کاهش قیمت ها برویم که البته این موضوع زمان بر است. دژپسند ادامه داد: منافع برخی از افراد ایجاب می کند که اجناس را با قیمت های بالاتر بفروشند که باید این موضوع مدیریت شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره پیگیری موضوع حضور یکی از نمایندگان مجلس در گمرک و تنش های به وجود آمده ناشی از انتشار فیلم برخورد با وی گفت: کارگروهی برای بررسی این موضوع در گمرک تشکیل شد؛ یکی از شبهات، انتشار فیلمی بود که در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود.

دژپسند با بیان اینکه این فیلم توسط کارکنان گمرک ضبط و منتشر نشده است، ادامه داد: بررسی های ما همچنین نشان داد که حتی برخورد نامناسب با نماینده مجلس از جمله هل دادن و بیرون کردن وی نیز توسط کارکنان گمرک انجام نشده است.

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: بعد از بررسی های مختلف، گزارشی را برای رییس مجلس ارسال کردم و از آنجایی که تخلفی از کارکنان گمرک سر نزده بود، برخوردی هم با آنها صورت نگرفته است.



:: بازدید از این مطلب : 242
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری اعلام کرد که «جیمز متیس» وزیر دفاع این کشور تا پایان ماه فوریه (اوایل اسفند) بازنشسته شده و از سمت خود کناره گیری می کند. 

ترامپ در این پیام همچنین از متیس به دلیل کمک او برای اجبار متحدان آمریکا و دیگر کشورها برای پرداخت سهمشان از هزینه های نظامی مشترک تشکر و اعلام کرد که جایگزین وی به زودی معرفی می شود.

رئیس جمهوری آمریکا همواره خواهان افزایش تعهدات دیگر کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و پرداخت سهمشان از بودجه این سازمان بوده است.

ترامپ همچنین از کشورهای عرب خاورمیانه همچون عربستان خواسته بود که هزینه تامین امنیتشان از سوی ارتش آمریکا و حضور در منطقه و در کشورهایی مثل سوریه را بپردازند.

موضوع کناره گیری متیس از وزارت دفاع آمریکا از مدت ها پیش مطرح شده بود اما تاکنون به گفته کارشناسان به دلیل انتخابات کنگره در این کشور و محبوبیت متیس به تعویق افتاده بود.

از روز چهارشنبه که مساله خروج نیروهای آمریکایی از سوریه مطرح شد و ترامپ نیز تایید کرد که تصمیم دارد همه نظامیان کشورش را از سوریه خارج کند، احتمال کناره گیری متیس شدت گرفت.

متیس در نامه استعفای خود اختلاف نظرش با ترامپ را علت کناره گیری از این سمت عنوان کرد و خطاب به وی افزود: شما حق دارید وزیری داشته باشید که نظراتش بیشتر با شما همخوان باشد.

متیس در موضوعات بسیاری با ترامپ اختلاف نظر داشت که از مهمترین آن ها موضوع خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم های واشنگتن علیه ایران بود.

این ژنرال آمریکایی ضمن مخالفت با تصمیم ترامپ برای خروج از برجام بارها در مصاحبه ها و در کنگره گفته بود که ایران به طور کامل به برجام پایبند بوده و تاکید کرده بود که خروج از این توافق در راستای منافع ملی آمریکا نیست.

متیس همچنین به علت انتقاد شدید از ترامپ نیز مورد غضب او بود. وی پیشتر گفته بود که عقل ترامپ اندازه یک کودک کلاس پنجم و ششم است.

رسانه های آمریکایی در گمانه زنی های خود از تام کاتن و لیندزی گراهام سناتورهای جمهوریخواه و دیوید مک کورمیک مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا به عنوان جایگزین های احتمالی متیس نام برده اند.

ژنرال جک کین که در سال 2003 از ارتش آمریکا بازنشسته شده و پیشتر به عنوان معاون فرمانده ستاد ارتش این کشور خدمت می کرد، از دیگر گزینه های احتمالی برای وزارت دفاع کابینه ترامپ است.



:: بازدید از این مطلب : 243
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایبِنا، پدرام سلطانی در یادداشتی در فضای مجازی، درباره روابط بانکی ایران چین نوشت: بانک کنلن، تنها بانکی که روابط بانکی ایران و چین را عهده دار بود، پس از دو ماه توقف، با رعایت دقیق تحریم های آمریکا کار با برخی از بانک های ما را از سر گرفته.

این بانک در دوره گذشته در اوج تحریم های چندجانبه و سازمان ملل علیه ایران، به همکاری خود با بانک های ایرانی ادامه داد.

نامه چین

 



:: بازدید از این مطلب : 250
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از ایسنا؛ رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران آماده تامین انرژی ترکیه در درازمدت است، بار دیگر تحریم‌های آمریکا علیه ایران اسلامی را ظالمانه خواند و اظهار کرد: جز مقررات بین المللی و منافع ملتها هیچ قدرتی نباید در روابط اقتصادی ما تاثیر گذار باشد و ما قادریم با مدیریت صحیح، تحریم را به فرصتی برای در هم تنیدگی اقتصاد ایران و ترکیه تبدیل کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی شامگاه پنجشنبه در جمع تجار و فعالان اقتصادی ایران و ترکیه، حضور روسای جمهور در جمع فعالان بخش خصوصی دو کشور را نشانه بالاترین حمایت از همکاری تجار ایران و ترکیه دانست و با تاکید بر اینکه "باید از تجارت ترجیحی به سمت تجارت آزاد برویم"، گفت: آماده حمایت و تامین شرایط لازم برای حضور سرمایه گذاران ترک در بازار انرژی هستیم.

 

ضرورت تلاش برای تحقق تجارت ۳۰ میلیارد دلاری تهران-آنکارا

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران تعمیق و توسعه هرچه بیشتر روابط با ترکیه در عرصه های اقتصادی، انرژی، حمل و نقل، گردشگری و علمی است، اظهارداشت: تهران از توسعه بیش از پیش روابط دو کشور کاملاً استقبال و از هر گونه همکاری بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک حمایت و پشتیبانی می‌کند.

روحانی اردوغان

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر پنجشنبه در پنجمین جلسه شورای عالی روابط راهبردی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه، تلاش هرچه بیشتر برای تحقق هدفگذاری تجارت ۳۰ میلیارد دلاری را ضروری خواند و گفت که در این مسیر تقویت همکاری‌های بانکی و سازوکارهای موجود مانند کمیسیون اقتصادی مشترک، شناسایی زمینه های جدید همکاری اقتصادی و توسعه اقدامات مقتضی برای برقراری مشارکت تجاری نزدیکتر و نیز تدارک شرایط بهتر برای سرمایه گذاران در دو کشور، تسهیل حمل و نقل کالا و افزایش مشارکت بخش خصوصی در همکاری تجاری و بازرگانی ضروری است.

روحانی اظهار کرد: باید روابط دو کشور به جایگاهی برسد که در شان دو ملت همسایه و برادر و نیز ظرفیت های بزرگ همکاری در ایران و ترکیه باشد.

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت های ترانزیتی دو کشور تصریح کرد: ظرفیت ها در این حوزه به نحوی است که می توانیم  مسیر ترانزیتی شرق به غرب را با سرمایه‌گذاری مشترک متحول سازیم.

 روحانی اتصال خطوط ریلی ایران تا دریاچه وان و ایجاد تنوع در خطوط ریلی با سرمایه‌گذاری مشترک را در توسعه روابط تجاری دو کشور و منطقه حائز اهمیت دانست و گفت: توسعه خطوط ریلی می‌تواند به نفع دو ملت و ملت‌های منطقه باشد.

رئیس‌جمهور در ادامه تروریسم، قاچاق مواد مخدر، جنایت سازمان یافته و مهاجرت های بی رویه را تهدید جمعی دانست و بر همکاری مشترک در این زمینه تأکید کرد.

روحانی همچنین ارتقای روابط فرهنگی و توریستی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این زمینه برقراری روابط نزدیک‌تر بین دو شهر خوی و قونیه به خاطر برخورداری از شاعران بزرگی چون شمس و مولانا که افتخار تاریخی دو ملت و کل منطقه هستند، می تواند نمادی از روابط فرهنگی دو کشور باشد.

رئیس جمهور همچنین به همکاری های دو جانبه و سه جانبه ایران و ترکیه در روند مذاکرات آستانه به اتفاق روسیه اشاره کرد و گفت: این مذاکرات موفق و موثر بوده و لازم است روند تثبیت امنیت، بازگشت آوارگان، حفظ تمامیت ارضی، تدوین قانون اساسی و تشکیل حکومتی با اراده مردم با دقت ادامه یابد.

رئیس‌جمهور همچنین به شرایط سخت مردم مظلوم یمن و لزوم کمک به برقراری صلح پایدار در این کشور اشاره کرد و گفت: ترکیه می تواند در روند صلح و مذاکرات یمنی- یمنی نقش آفرینی کند و در زمینه افزایش کمک های انسان دوستانه به مردم یمن اقدام نماید.

رئیس‌جمهور همچنین تسریع در تشکیل پنجره واحد گمرکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: مصمم هستیم از فعالیت بخش های خصوصی دو کشور و رفع مشکلات احتمالی ، حمایت کنیم.

روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در روز های سخت در کنار مردم و دولت ترکیه بوده و امروز خوشحالیم که در شرایط تحریم غیرقانونی و ظالمانه دولت آمریکا علیه ایران، دولت و ملت ترکیه نیز در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز در این جلسه تشکیل پنجمین نشست شورای عالی راهبردی روابط ایران و ترکیه را در دوره‌ای که آمریکا تحریم علیه ایران را افزایش داده است حائز اهمیت دانست و گفت: در چهار نشست گذشته تصمیمات خوبی برای توسعه روابط در حوزه‌های مختلف اتخاذ شده و امروز نیز در چارچوب تجارت ترجیحی مصمم هستیم تمام ظرفیت‌های همکاری را فعال سازیم.

رئیس جمهور ترکیه خاطر نشان کرد: اقدامات و تحریم‌های غیرقانونی آمریکا تاثیرات منفی و مخربی در حوزه تجارت خارجی دو کشور گذاشته است اما تبعات آن را به حداقل خواهیم رساند.

اردوغان با تاکید بر اینکه همواره با تحریم های یکجانبه آمریکا مخالف بوده و هستیم، گفت: ترکیه امنیت و ثبات ایران را امنیت و ثبات خود می‌داند.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه مذاکرات، به همکاری دو کشور در مسایل منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: به نتیجه رسیدن روند آستانه در باره سوریه با همکاری مشترک ایران، ترکیه و روسیه، نمونه ای از همکاری موفق برای صلح پایدار در منطقه است و باید در مقابل مداخله خارجی در این روند ایستادگی کنیم.

اردوغان مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در عراق و کمک به حل و فصل بحران یمن را مورد تاکید قرار داد و گفت بحران یمن باید هرچه زودتر از مسیرهای دیپلماتیک و همکاری‌های چندجانبه خاتمه یابد و در این مسیر نیز به همکاری های خود با ایران ادامه خواهیم داد.

روحانی: از توسعه روابط با ترکیه استقبال می کنیم

رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه اراده ایران تعمیق و توسعه هرچه بیشتر روابط با ترکیه در عرصه های اقتصادی، انرژی، حمل و نقل، گردشگری و علمی است، اظهارداشت: تهران از توسعه بیش از پیش روابط دو کشور کاملاً استقبال و از هر گونه همکاری بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک حمایت و پشتیبانی می‌کند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر پنجشنبه در پنجمین جلسه شورای عالی روابط راهبردی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه، تلاش هرچه بیشتر برای تحقق هدفگذاری تجارت 30 میلیارد دلاری را ضروری خواند و گفت که در این مسیر تقویت همکاریهای بانکی و سازو کارهای موجود مانند کمیسیون اقتصادی مشترک، شناسایی زمینه های جدید همکاری اقتصادی و توسعه اقدامات مقتضی برای برقراری مشارکت تجاری نزدیکتر و نیز تدارک شرایط بهتر برای سرمایه گذاران در دو کشور، تسهیل حمل و نقل کالا و افزایش مشارکت بخش خصوصی در همکاری تجاری و بازرگانی ضروری است.

وی اظهارداشت: باید روابط دو کشور به جایگاهی برسد که در شان دو ملت همسایه و برادر و نیز ظرفیت های بزرگ همکاری در ایران و ترکیه باشد.

رئیس جمهوری با اشاره به ظرفیت های ترانزیتی دو کشور ، تصریح کرد: ظرفیت ها در این حوزه به نحوی است که می توانیم مسیر ترانزیتی شرق به غرب را با سرمایه‌گذاری مشترک متحول سازیم.

روحانی اتصال خطوط ریلی ایران تا دریاچه وان و ایجاد تنوع در خطوط ریلی با سرمایه‌گذاری مشترک را در توسعه روابط تجاری دو کشور و منطقه حائز اهمیت دانست و گفت: توسعه خطوط ریلی می‌تواند به نفع دو ملت و ملت‌های منطقه باشد.

وی تروریسم، قاچاق مواد مخدر، جنایت سازمان یافته و مهاجرت های بی رویه را تهدید جمعی دانست و بر همکاری مشترک در این زمینه تأکید کرد.

رئیس جمهوری همچنین ارتقای روابط فرهنگی و توریستی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این زمینه برقراری روابط نزدیک‌تر بین دو شهر خوی و قونیه به خاطر برخورداری از شاعران بزرگی چون شمس و مولانا که افتخار تاریخی دو ملت و کل منطقه هستند، می تواند نمادی از روابط فرهنگی دو کشور باشد.

روحانی همچنین به همکاری های دو جانبه و سه جانبه ایران و ترکیه در روند مذاکرات آستانه به اتفاق روسیه اشاره کرد و گفت: این مذاکرات موفق و موثر بوده و لازم است روند تثبیت امنیت، بازگشت آوارگان، حفظ تمامیت ارضی، تدوین قانون اساسی و تشکیل حکومتی با اراده مردم با دقت ادامه یابد.

وین به شرایط سخت مردم مظلوم یمن و لزوم کمک به برقراری صلح پایدار در این کشور اشاره کرد و گفت: ترکیه می تواند در روند صلح و مذاکرات یمنی- یمنی نقش آفرینی کند و در زمینه افزایش کمک های انسان دوستانه به مردم یمن اقدام نماید.

رئیس‌جمهوری تسریع در تشکیل پنجره واحد گمرکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: مصمم هستیم از فعالیت بخش های خصوصی دو کشور و رفع مشکلات احتمالی ، حمایت کنیم. دکتر روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در روز های سخت در کنار مردم و دولت ترکیه بوده و امروز خوشحالیم که در شرایط تحریم غیرقانونی و ظالمانه دولت آمریکا علیه ایران، دولت و ملت ترکیه نیز در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به دعوت رسمی «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه و برای شرکت در پنجمین جلسه شورای عالی روابط راهبردی دو کشور دیروز عازم آنکارا شد.

در این سفر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه، «بیژن زنگنه» وزیر نفت، «رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، «محمود واعظی» رییس دفتر رییس جمهوری، «فرهاد دژپسند» وزیر امور اقتصادی و دارایی، «رضا اردکانیان» وزیر نیرو و «غلامحسین شافعی» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، رییس جمهوری را همراهی کردند.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز در این جلسه تشکیل پنجمین نشست شورای عالی راهبردی روابط ایران و ترکیه را در دوره‌ای که آمریکا تحریم علیه ایران را افزایش داده است حائز اهمیت دانست و گفت: در چهار نشست گذشته تصمیمات خوبی برای توسعه روابط در حوزه‌های مختلف اتخاذ شده و امروز نیز در چارچوب تجارت ترجیحی مصمم هستیم تمام ظرفیت‌های همکاری را فعال سازیم. 

رئیس جمهوری ترکیه خاطر نشان کرد: اقدامات و تحریم‌های غیرقانونی آمریکا تاثیرات منفی و مخربی در حوزه تجارت خارجی دو کشور گذاشته است اما تبعات آن را به حداقل خواهیم رساند. 

اردوغان با تاکید بر اینکه همواره با تحریم های یکجانبه آمریکا مخالف بوده و هستیم، گفت: ترکیه امنیت و ثبات ایران را امنیت و ثبات خود می داند. 

رئیس جمهوری ترکیه در ادامه مذاکرات، به همکاری دو کشور در مسایل منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: به نتیجه رسیدن روند آستانه در باره سوریه با همکاری مشترک ایران، ترکیه و روسیه، نمونه ای از همکاری موفق برای صلح پایدار در منطقه است و باید در مقابل مداخله خارجی در این روند ایستادگی کنیم. 

اردوغان مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در عراق و کمک به حل و فصل بحران یمن را مورد تاکید قرار داد و گفت بحران یمن باید هرچه زودتر از مسیرهای دیپلماتیک و همکاری‌های چندجانبه خاتمه یابد و در این مسیر نیز به همکاری های خود با ایران ادامه خواهیم داد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: با توجه به گفتگوهای سازنده دو رییس جمهور قطعا تحولات مهمی در روابط اقتصادی ،تجاری و بانکی دو‌ کشور ایجاد خواهد شد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: با توجه به گفتگوهای سازنده دو رییس جمهور قطعا تحولات مهمی در روابط اقتصادی ،تجاری و بانکی دو‌ کشور ایجاد خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی؛ عبدالناصر همتی پس از برگزاری جلسه مشترک هیات ایرانی و ‌ترک که با حضور روسای جمهور دو کشور برگزار شد؛ اظهار داشت: در این جلسه مسائل و مشکلات بانکی دو کشور را مطرح کردم و درخواست های تجار و بازرگانان ایرانی به حضور رییس جمهور محترم ترکیه اعلام شد.

وی با بیان اینکه؛ در این جلسه به توسعه تجاری دو کشور و بالا بودن حجم تجاری مناسب و روان سیستم بانکی اشاره شده است، ادامه داد: خوشبختانه رییس جمهور محترم ترکیه نظر بسیار مثبتی در این زمینه داشتند و بر حل جدی مشکلات تاکید کردند و مقرر شد سریعا موانع موجود بانکی رفع شود.



:: بازدید از این مطلب : 237
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایبِنا، جدول منتشر شده درباره توزیع تمام قراردادهای سپرده گذاری ریالی صندوق توسعه ملی از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان خردادماه سال جاری نشان می دهد که این صندوق در مجموع ۲۳۴ هزار و ۴۲۲ میلیارد ریال از طریق سپرده گذاری ریالی در ۲۵ بانک عامل تسهیلات پرداخت کرده است.

این سپرده گذاری در راستای اجرای قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) بوده است و به بخش های صنعت و معدن، گردگشری، آب و کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی اختصاص یافته است.

در بخش صنعت و معدن، آب و کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی سپرده گذاری برای پرداخت تسهیلات در زمینه سرمایه در گردش و طرح بوده است. بر این اساس صندوق توسعه ملی برای تامین سرمایه در گردش بخش صنعت در سه بخش مناطق برخوردار ۴۰ هزار و ۳۸۵ میلیارد ریال، صادراتی ۳۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و کمتر توسعه یافته ۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در اختیار ۲۵ بانک عامل قرار داده است.

همچنین این صندوق برای طرح های جدید در بخش صنعت و معدن نیز در بخش برخوردار ۱۵ هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال، در بخش دانش بنیان ۵۰۰ میلیارد ریال و در بخش کمتر توسعه یافته ۱۰ هزار و ۳۶۸ میلیارد ریال تسهیلات در مدت زمان مورد اشاره از طریق بانک ها پرداخت کرده است.

این رقم برای طرح های گردشگری در بخش های برخوردار از سال ۱۳۹۴ تا پایان خردادماه سال جاری ۱۴ هزار و ۳۱۵ میلیارد ریال و برای مناطق کمتر توسعه یافته ۴ هزار و ۶۹۵ میلیارد ریال بوده است.

اما صندوق توسعه ملی در مدت زمان مورد اشاره برای تامین سرمایه در گردش واحدهای برخوردار در بخش آب و کشاورزی مبلغ ۱۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، برای بخش های صادراتی ۷ هزار میلیارد ریال و برای بخش های کمتر توسعه یافته رقم ۱۳ هزار و ۷۲۱ میلیارد ریال توسط ۲۵ بانک عامل تسهیلات ریالی داده است.

این آمار برای طرح های جدید در بخش آب و کشاورزی نیز برای بخش های برخوردار ۱۶ هزار و ۵۴۷ میلیارد ریال و برای اجرای طرح در مناطق کمتر توسعه یافته رقم ۲۱ هزار و ۹۳۱ میلیارد ریال بوده است.

صندوق توسعه ملی در مدت زمان مشابه از طریق ۲۵ بانک عامل همچنین برای تامین سرمایه در گردش واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی در مناطق برخوردار ۸ هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال، برای بخش های صادراتی ۲ هزار میلیارد ریال و برای مناطق کمتر توسعه یافته ۴ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال تسهیلات ریالی پرداخت کرده است.

از سوی دیگر این صندوق در سه سال و ۳ ماه مورد بررسی، برای اجرای طرح های جدید صنایع تبدیلی و تکمیلی در مناطق برخوردار ۸ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال و در مناطق کمتر توسعه یافته ۷ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال پرداخت کرده است.

بنابراین از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان خردادماه سال جاری صندوق توسعه ملی در مجموع و برای این چهار بخش مختلف اقتصادی از طریق سپرده گذاری ریالی در ۲۵ بانک عامل مبلغ ۲۳۴ هزار و ۴۲۲ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.

صندوق توسعه ملی

البته برخی از بانک ها تنها در یکی از چهار بخش صنعت و معدن، گردشگری، آب و کشاورزی یا صنایع تبدیلی و تکمیلی اقدام به جذب سپرده ریالی از صندوق کرده و برخی دیگر در ۲ یا سه بخش. با این حال بانک های سپه و توسعه تعاون در هر چهار بخش مختلف از صندوق توسعه ملی برای پرداخت تسهیلات سپرده جذب کرده اند.

بر این اساس از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان سال از محل قراردادهای سپرده گذاری ریالی صندوق توسعه ملی، بانک اقتصاد نوین مبلغ ۲ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال، بانک انصار یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، بانک ایران زمین یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال، بانک آینده ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال، بانک پارسیان ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال، بانک پاسارگاد ۷۰۰ میلیارد ریال، پست بانک ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال، بانک تجارت ۶ هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال، بانک توسعه تعاون ۱۷ هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال، بانک توسعه صادرات ۲۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، بانک خاورمیانه یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال، بانک دی یک هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال و بانک رفاه کارگران ۱۳ هزار و ۵۶۶ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده اند.

همچنین در مدت زمان مشابه از محل قراردادهای سپرده گذاری ریالی صندوق توسعه ملی، بانک های سامان ۵۰۰ میلیارد ریال، سپه ۲۵ هزار و ۴۰۲ میلیارد ریال، سینا ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، شهر ۵۰۰ میلیارد ریال، صادرات ایران ۵ هزار و ۲۰ میلیارد ریال، صنعت و معدن ۲۱ هزار و ۵۰ میلیارد ریال، کارآفرین ۲ هزار میلیارد ریال، کشاورزی ۷۱ هزار و ۳۰۴ میلیارد ریال، گردشگری ۸ هزار و ۱۱۰ میلیارد ریال، مشترک ایران و ونزوئلا ۳۰۰ میلیارد ریال، ملت یک هزار میلیارد ریال و ملی ایران ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده اند.

صندوق توسعه ملی در توضیح این جدول اعلام کرده که ارقام جدول منتشر شده نشانگر جمع جبری وجوه گردش شده نزد بانک ها و تسهیلات گیرندگان است. به این معنا که مانده استفاده نشده قراردادها و همچنین اصل و سود پرداختی از محل قراردادها در مجموع در راستای انعقاد قراردادهای جدید با بانک ها صرف شده است.

براین اساس در این مدت بیشترین سپرده گذاری ریالی صندوق توسعه ملی در بانک ها برای پرداخت تسهیلات در بانک کشاورزی با ۷۱ هزار و ۳۰۴ میلیارد ریال و کمترین آن در بانک گردشگری با ۳۰۰ میلیارد ریال بوده است.

صندوق توسعه ملی توضیح داده است که اگر قراردادی با مبلغ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۴ با بانکی منعقد شده و آن بانک مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال آن را به عنوان منابع مصرف نشده به صندوق بازگردانده باشد، صندوق با این وجه، قرارداد جدیدی با بانک دیگری به مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال منعقد کرده و در نتیجه میزان کل قراردادهای منعقد شده با همان مبلغ هزار میلیارد اولیه، به طور عملی یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.



:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر؛ عصر جمعه، دادگاهی در فرانسه شرکت توتال فرانسه را برای پرداخت رشوه به مقامات خارجی در ارتباط با قراردادهای نفتی ۱۹۹۷ ایران، ۵۰۰ هزار یورو جریمه کرد.

 توتال متهم شده بود تحت پوشش یک قرارداد مشاوره، ۳۰ میلیون دلار رشوه پرداخت کرده است تا شرایط توافق توسعه پارس جنوبی برای این شرکت تسهیل شود.



:: بازدید از این مطلب : 260
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهرعلی لاریجانی عصر پنجشنبه در هشتمین جلسه شورای اداری استان و فعالان اقتصادی بیان داشت: شرایط کنونی کشور عادی نیست و باید با هم کار و فکر کنیم. مسئولان باید شنونده باشند و مردم هم شرایط کشور را درک کنند. مسئولان و مدیران استانی برای شنیدن حرف مردم و بخش خصوصی وقت بگذارند و بدون شنیدن نظر مردم تصمیم نگیرند.

اهم سخنان علی لاریجانی بدین شرح است:

*در مورد مشکلات ارزی سرمایه گذاران حوزه آب شیرین کن ها، بخشی از مشکلات ارزی را حل خواهیم کرد. شرایط کشور اجازه نمی دهد که یارانه آب را حذف کنیم. قیمت بنزین در کشورهای همسایه عربی ۵۶ سنت است و در ترکیه ۱.۲ دهم دلار است اما در کشور بنزین ۱۰۰۰ تومان است یک یارانه مفصلی در این حوزه است. می دانیم یارانه ها مخل تولید است اما نمی توانیم یارانه برق، آب و سوخت را به دلیل پایین بودن سطح درآمدی مردم را برداریم و مردم مضطرب خواهند شد.

*پلکانی شدن قیمت برق را دنبال می کنیم،توصیه نمی کنم الان یارانه ها را حذف کنیم. با تلاش زیادی این شرایط در حوزه ارز آرام شده است.

*باید قبول کنیم که در شرایط تحریمی که آمریکایی ها به دنبال ضربه زدن به اقتصاد کشور هستند و ناامیدی را در دل مردم پمپاژ کرده اند و مسئله آفرینی در حوزه امنیتی و همه جور فنی را به کار می برند. باید طوری با مردم صحبت و همفکری کرد که هم اعتماد آنها وجود داشته باشد و بدانند که همه خواسته ها را نمی توانیم برآورده کنیم.

*خواسته ها را در حد معقول برآورده خواهیم کرد. اما ملاحظاتی داریم و خبر دارید در ماههای اخیر در حوزه ارز چه اتفاقاتی رخ داد. همه چیز به موضوع تورم ارتباط نداشت در قانون مجلس نگفتیم ارز را فیکس کنید، شناور مدیریت شده متناسب با تورم از سوی مجلس به دولت اعلام شد تا قیمت ارز منطقی شود. این را قبول دارم که دولت در این زمینه درست عمل نکرد.

* این تشنجی که در قیمت ارز بوجود آوردند به خاطر عملیات های روانی دشمنان بود. عده ای ابزار این آشوب در کشور بودند و یک شرایط بی اعتمادی در کشور ایجاد شد. با تدبیر رهبری جلسه ای با حضور سران سه قوه برگزار شد و راهکارهایی ارائه شد و قیمت ارز از ۲۰ هزار تومان به زیر ۱۰ هزار تومان کاهش یافته است و هنوز برای کاهش تلاش داریم.

*اگر قیمت ارز شتابان بود صنعتگران و تولیدکنندگان نمی توانستند کار کنند. قبول دارم که مشکل صنعتگران فقط مسئله ارز نیست اما یکی از موضوعاتی که می توانست به بدنه تولید لرزه بیاندازد حوزه ارزی بود. در سال ۹۰۰ هزار میلیارد تومان  یارانه مخفی می دهیم که دو برابر بودجه کشور است.

* در شرایط فعلی وضعیت کشور دشمنان نیاتی برای نابسامانی در کشور داشتند اما خودشان متوجه شدند که این قدرت را ندارند. برخی از کشورهای منطقه هم سر و صداهایی به راه می انداختند که نباید توجهی کرد. ایران کشور مهمی است و انقلاب اسلامی هم به نسل جوان آموخته که باید مستقل فکر کنند. داشتن این نظام مردمی که مسئولان با انتخاب مردم هستند با ارزش است.

* کشورهای امیر نشینی هستند که دیگران برایشان تصمیم گیری می کنند اصلا قابل قیاس با ملت متمول ایران نیستند. می دانند با یک ملت غیور و شجاع و بصیر مواجه هستند. اما شیطنت هایی در حوزه های اقتصادی و بعضی هم ایضاهای امنیتی است که می خواهند مسئله آفرینی کنند اما نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از قدرت برخوردار است و هوشیاری در مسئولان وجود دارد که این مسائل را رصد می کنند.

*اگر این کشورهای منطقه بخواهند بیش از این جسارت کنند به شکل دیگری با آنها حرف خواهیم زد ولی حالا با حوصله با آنها گفتگو می کنیم و نمی خواهیم با همسایگان با اوقات تلخی رفتار کنیم ولی امور حدی دارد و تردیدی ندارم با تدابیری که در نظام جمهوری اسلامی این مسیر را باز خواهد کرد و آنها به خواسته هایشان نخواهند رسید منتهی باید وفاق در داخل کشور حفظ شود.

* وفاق یک مسئله مهم در کشور است. در برخی مواقع اختلاف سلیقه هایی وجود دارد که فردی است و این نباید مسئله اصلی کشور شود. کشوری که در راس آن یک رهبر حکیم، متدین و اهل معنا به عنوان ولی فقیه وجود دارد بن بستی در امور آن وجود ندارد ایشان تدبیر خواهند کرد همانگونه که در گذشته از شرایط سخت تر از این را هم عبور کرده ایم. اما اختلافاتی که در داخل کشور بوجود می آید باعث می شود تدابیری که برای کشور راهگشا است زمین بماند.مقام معظم رهبری در مورد بودجه بندی در حوزه اشتغال و حمایت از تولید تدابیری را به دولت و مجلس ابلاغ کردند.



:: بازدید از این مطلب : 262
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از سایت طلا؛ در حالی که ارزش دلار آمریکا در برابر ارزهای معتبر بین المللی به پایین ترین سطح در 3 ماه اخیر رسیده است، سرمایه گذاران تمایل بیشتری به خرید طلا پیدا کرده اند.

بر اساس این گزارش قیمت هر اونس طلا امروز به 1260 دلار رسیده است. قیمت طلا روز گذشته نیز با رشد یک درصدی روبرو شد. قیمت این فلز گرانبها روز پنجشنبه به بیش از 1266 دلار رسید که این بالاترین رکورد از 26 ژوئن به شمار می رود.

گمانه زنی های مربوط به متوقف شدن روند سریع افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در سال 2019 میلادی فشار زیادی را بر ارزش دلار وارد کرده است.

در حالی که جرومی پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا تاکید کرده است که نرخ بهره طی سال های آینده نیز افزایش خواهد یافت ولی سرمایه گذاران و فعالان بازار این اظهارات را کم اهمیت ارزیابی کرده اند.

اکنون بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که فدرال رزرو آمریکا در سال 2020 میلادی نرخ بهره را کاهش خواهد داد.



:: بازدید از این مطلب : 278
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم؛ خبرگزاری «آسوشیتدپرس» آمریکا غروب جمعه  نوشت که حضور ناو هواپیمابر یو. اس. اس جان استنیس در منطقه، اولین مورد در نوع خود بعد از خروج آمریکا از برجام است. این ناو بعد از غیبتی ۸ ماهه وارد منطقه می‌شود که طولانی‌ترین غیبت منطقه‌ای برای ناوگان دریایی آمریکا بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به شمار می‌رود.

آسوشیتدپرس در این گزارش مدعی شد، شناورهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، این ناوهواپیمابر و گروه ضربت آن را تحت تعقیب و رصد قرار داده اند. نیروهای ایرانی برای رصد این ناو و شناورهای پشتیبان آن، یک پهپاد را به پرواز درآورده و به شلیک آزمایشی چند راکت در نزدیکی آن ها اقدام کرده اند.



:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، همتی افزود: ثبات نسبی ایجاد شده در بازار ارز، به همراه تقویت تدریجی ارزش پول ملی کشور که موجب آرامش در میان اقشار مختلف مردم شده است، با ترفندهایی از طرف کسانی همراه شده که با اهداف مختلف از جمله کسب سود از نوسانات بازار، علیه ثبات و آرامش اقتصادی کشور جو روانی ایجاد می‌کنند.

وی ادامه داد: درج مطالب جعلی به نقل از اینجانب در مورد ذخائر ارزی و سرنوشت برخی از سپرده‌های بانکی و کسری بودجه و ... و بازنشر آن در فضای مجازی و بزرگ‌نمائی برخی اظهارات و اخبار بین‌المللی برای ایجاد نگرانی از وضعیت ارزی کشور در بین مردم، از جمله‌ این موارد است.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ذخائر ارزی کشور در وضعیت مطلوبی قرار دارد، افزود: لازم است بار دیگر یادآوری کنم که بانک مرکزی ضمن صیانت لازم از سپرده‌های مردم در بانک‌ها، اصلاح و به روزرسانی نظام بانکی را با دقت طراحی و اجرا می‌کند. 

وی ادامه داد: مجموعه‌ بانکی تمام ظرفیت خود را برای تقویت تولید و رشد اقتصادی به کار می‌گیرد.

بازار ارز در هفته های گذشته شاهد کاهش تدریجی قیمت‌ها بوده و تا حد زیادی از نوسانات آن کاسته شده است. بدین ترتیب دلار طی روزهای اخیر در کانال 9 هزار تومان معامله شد و بهای سکه و طلا به قیمت پنج ماه پیش بازگشت.

همزمان به گزارش رسانه های بین المللی همچون رویترز، ریال ایران روی ریل تقویت قرار گرفته و بازار به ثبات نسبی رسیده است.

کارشناسان معتقدند اقدامات حساب شده بانک مرکزی بر این کاهش نرخ اثرگذار بوده و باعث خروج تقاضای احتیاطی و سفته‌بازی از این بازار شده است.



:: بازدید از این مطلب : 289
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1397 | نظرات ()